Saturday, September 17, 2011

12 Tahun

17/09/2011 genap 12 tahun saya dan suami saling mencintai. Bercinta lebih kurang 81/2 tahun dan sekarang lebih kurang 31/2 berkahwin. Berkenalan dengan suami or lebih tepat hari pertemuan pertama or kali pertama bersembang dan jadi kawan ialah pada 19/07/1999. Dari kawan yang agak rapat, selalu lepak kat library and wakaf kalau tak de tutorial, pergi minum air buah gelas besar, makan sotong goreng, kayuh basikal di tepian pantai, bergaduh2 sikit dan akhirnya tanggal 17/09/1999 suami melafazkan kata cinta dikala matahari perlahan2 melabuh tirai dan berlatarbelakangkan pantai nan tenang dan mendamaikan..Romantik habis!! Yang sebenornya dah senja, time tu setan duk banyak berkeliaran memang le dema suka tengok pasangan bukan muhrim berkasih-kasihan...muahahahahaha...


Konon la nak celebrate..Da banyak tahun pun tak celebrate..tapi saya dan suami, alhamdulillah masih ingat lagi tarikh2 special antara kami..hadiah memang tak dapekla, tapi wish dan kiss2 sikit tu tiap2 tahun memang tak lupa punya..=)


Bukan senang nak ajak suami keluar makan..selain mamak @ Kg. Barula...awal2 lagi suami dah remind nak makan special(bg kitorang makan cenggini dah habis special..hehehe), lagipun sabtu suami kena duty kem the whole day, so makan2 special diawalkan. tak kesahla kan, yang penting dapat makan...


Saya pilih tempat ni sebab starter banyak pilihan, portion besar dan sedap dan yang paling sangat penting suami tak pernah makan....


Chili's @ KLCC..walaupun sepelaung je KLCC ni dengan rumah, memang tak pernah nak jejak pun..suami cakap pergi makan je then balik..takde jalan2 window shopping okeh! Baik bos..:(


Mempanerkan muka laksana bulan saya..ahaks...lapar gilos..sanggup tak makan tengahari semata2 nak dinner sedap..seb baik dinner awal dalam pukul 6.00 petang


Starter dan main course..tips..kalau makan tempat mahal yang selalu hidang portion yang besar baikla order 1 starter dan 1 main course je..boleh je share laki bini..kalau bercinta tu kot ye la malu nak share kan..

Main course : Trio Fajitas
Ada beef steak, ayam dan udang then ada tortila dan sos kot

Ini kira sos la kot..avocado(sedap gila), tomato salsa, pelbagai cheese dan yang putih tu tak tau apa, nak kata mayo tak masam sangat.


Tortila


fajitas: daging yang lembut, udang yang fresh dan plump dan ayam yang rasa ayam..=)


 Dan starter yang banyak bedooh..hingga kenyang gedebuk gedebak...


Ada ayam celup tepung, ayam perap dengan cili yang taste macam ayam Nandos dan ala2 popia yang ada cheese yang sangat sedap. Semua pun sedap..Dip2 pun sangat sedap sampai habisla batang saderi tu..





12 tahun kita menyulam cinta dari pasangan kekasih hingga akhirnya sah bergelar suami isteri..Semoga kasih sayang yang kita semai ini akan terus mekar selamanya..Luv u always my dear...




2 comments:

Ya ALya said...

amin........

wawa said...

ama - rizal .... aku menjadi saksi kenangan itu(walau tak bape clear/dan terpisah sekejap kita) ... ehhehe....