Thursday, May 26, 2011

Chef Wan's Recipe Book

Present from my big boss. Every year dia akan kasi semua staff present and she knows that i love cooking..hehehe..So happy bila bukak the present dan nampak gambar chef wan bersandar manja dengan muka muda belia dia tu..=)


240 recipes yang nak kena cuba..pengsan..=)


Ada a few recipes yg  saya rasa cam immediately nak cuba je..one of the recipe tu adalah......
Durian cheesecake..both of us love durian n durian cheesecake..mmm..agak2 bila la nak buat ni ek..=)


Cheese cake ni dia pakai ready make swiss roll..so cantik and the strawberries tu sangatla mengancam..


Triffle ni pun macam senang....=)


And the tarts ni nampak sungguh..mmm..yang ni suami dah request..hahaha..laju je dia order..


 Yang bestnya buku resepi ni dia bahagikan ikut ketegori..


Ada tarts and tartlets...ni nampak sangatlah yummy..
 

Ada muffins n scones


Ada biskut

Ada roti

Macam-macam adaaaaaa...=)

Gemukla saya dan suami..tapi kena limit ni..nak try satu resepi sebulan..hahaha..ntah2 tak terbuat...=)


2 comments:

^ Uncle Syaf ^ said...

kurusnye cef wan time tuh

ahh tidak....saya tak breakfast lagi ni, nampak gambar2 macam tu, tapi seumur hidup tak pernah makan bende2 pelik cam tu, disebabkan saye orang bujang, tak reti nak masak bende2 macam tu, goreng telor boleh lah...ha3,

buyuiazliana said...

suke muffin and scons..makan je lah..hehe