Tuesday, October 12, 2010

~ Bak Gadis & Bunga ~

Lirik Lagu: Gadis Dan Bunga
Artis: Rahimah Rahim

Berlenggang Dia Berjalan
Si Gadis Tersayang Manja
Jelingan Yang Manja
Menuju Dia Ke Kota
Di Tangannya Penuh Bunga
Di Hati Penuh Cinta

Berbagai Macam Bunga Di Bawa
Untuk Dijual Di Gerai Mama

Matanya Lirik-lirik Selalu
Rupanya Manis-manis Ayu

Ramai Orang Membelinya
Bunga-bunga Jualannya
Si Ayu
Gadis Ayu
Datang Seorang Pemuda
Dapat Melebur Hatinya
Memetik Oh Cintanya

Kini Berjalan Dengan Pasangan
Tak Hirau Lagi Dengan Jualan
Matanya Lirik-lirik Selalu
Rupanya Manis-manis Ayu

Ini le lagu yang terngiang2 kat telinga bila jalan2 kat PETALING STREET tempoh hari. Jalan2 cari bunga di pagi hari. Ini incik suami punye permintaan tau..terkojut akak! Tiba2 je ajak beli bunga..he3..Kalau tau incik suami suka bunga, da lama saya beli pasu banyak2, then setiap sudut ada bunga..tapi i don't like bunga plastik..suka tengok je..x larat nak bersihkan habuk a.k.a malas..

saya suka bunga lili sebab dia wangi, tapi x beli sebab mahal sikit n encik suami cakap nak bunga rose untuk feeling2 romantik!!


sesiapa bergraduasi boleh dtg kat sini sebab bunga yg jual kat tapak konvo tu mahal cam toooot tapi kat sini murah je..berbaloi2 (tp x sesuai untuk org yg konvo kt shah alam ke, kajang ke bangi ke, pagi2 dtg sini beli bunga..memang x sesuai..)

Roses everywhere...yg xde penutup tu murah sikit, mungkin stok lama tapi still ok..macam2 kaler ade..tp yg klasik macam merah darah tu tetap jd pujaan

Bunga2 matahari...cam lagu Maya tahun awal 90an dulu, sekarang dia x nyanyi da kot cm byk belakon je..biji bunga matahari pun sedap..ngeh3

Hasil gubahan saya..saya nak yg merah darah, tp incik suami kata sekali sekala kita ubahlah..pilih kaler oren, tapi saya tau suami pilih kaler ni sebab murah..itu ler org laki (saya rasa la) selagi boleh jimat.....


nota kaki : saya teringin ada sepasu bunga orkid yang berkaler putih....


3 comments:

PUANSTOBERI said...

Salu je dgr kat PS ni ada byk jual bunga. Kat mana eh? kut2 la satu ari nati nak beli bunga. Hoho

Asma said...

klu reen jalan2 kat PS tu memang ada byk org jual bunga, n asma rasa murah sikit compare to tmpt len..

Myra Jay said...

banyaknya bunga. cantik2 plak tu:)