Wednesday, October 6, 2010

~ Layanszzz.. Endhiran @ Robot ~







Muahahaha..x boleh tahankan...kitorang pegi tengok cerita Tamil..ENDHIRAN..Pelakon utama Rajinikanth and Aishwariya Rai..x taula kenapa excited gila nak tengok movie ni...Rasanya sebab baca dalam paper haritu, yang polis siap jaga kat cinema takut diorang2 ni bergaduh berebut tiket..hehehehe..lagipun ini filem termahal dalam sejarah filem tamil, dalam 120 crores @ RM100 juta lebih..

Nasibla MBO @ Ampang ni pun tayang gak movie ni. Tapi masa nak beli tiket ni cuak juga. Tanya kat budak kt kaunter tu ada x melayu tengok..nasib ada tp x ramaila..then india2 yang pergi pun kebanyakkannya bawak family siap ngan anak2 sekali..tapi dia da remind siap2..sound system kuat gila lagi2 time nyanyi n nari2 tu...=)

Basically movie ni cite science fiction yang penuh dengan CGI yg boleh tahan hebat (kdg2 x logik n merapu gak..ala.. cite lain pun sama) disulami lawak jenaka oleh Rajnikanth yang macam kalau saya tengok boleh la gelak juga tapi kalau kaum tu gelak memang pecah2 perut.. serta anda akan terpesona dengan kecantikan Aishwariya Rai yang sungguh menggoda (kadang2 comey gila) dan dalam cite ni macam agak seksi dipandangan mata saya dan nampak macam anak dara sebab shooting filem ni dibuat seawal tahun 2008 (dia da kahwin ke belum masa ni ek???)..Lagu2 pun menarik hingga kaki pun ikut enjut2 sambil dengar tu dan lyric lagu yg agak kelakar juga sebab banyak scientific words yang keluar cam proton, atom, Einstien serta byk lagi..Costume memang menarik tahap gaban dan sungguh impressed sekali. x lupa juga cinematograhy yg melecun hingga cam nak masuk sekali dalam movie tu..Idea boleh tahan tapi towards the end tu dah boleh jangka yang robot ciptaan manusia ini boleh memberontak dan akan melawan tuan sendiri (ada unsur2 jahat yg kacau)..

Kesimpulannya : Bolehla recommend kat kawan2 tengok..kalau x nak tengok cite melayu @ dah bosan tengok cite omputih..layan cite Tamil pun ok pe...

nota kaki: kitorang siap bawak minyak angin takut ada bau...hehehehe

4 comments:

SyaNa said...

hehee
bersungguh aku baca :p
aku suke actor laki tu
padayyaapppaaa

Vikna said...

haha..tadi ade search kat Google kot kot ade tak non-indian comment pasal movie nie..jumpa plak blog nie...
pasal comedy : kalau you faham Tamil, memang gelak sakan macam yg lain tu, kalau baca sub-title je, susah sikitlaa..hehe

happy jugak tengok non-Indian tengok gambar Tamil nie..i know quite a lot of my friends also do so..

ade banyak lagi gambar Tamil berkualiti, but you kena refer kat kawan kawan India dululaa..kalau nak tengok..

Vikna..

Mohanesh said...

yea yea.. great movie.! amazing.. must watch..!!

Asma said...

syana
hehehe..best siot..tp ko kena bg iman tu sape2 jagala klu nk tengok..bising sgt boleh ilang fokus..=)

Vikna & Mohanesh
Tq so much cos drop ur comment kat sini..cerita yg bagus kena hebahkan pada orang ramai..=)

Feel like so 1Malaysian bila blog yg x seberapa ni kaum lain pun baca...

Tp sungguh tabik pada Rainikanth yg walaupun umur tua tp energy macam orang muda..Bravo lah..=)