Wednesday, September 29, 2010

~ Demam ~

Incik suami sudah 2 malam demam... Hingus meleleh, batuk2 & sakit dada....Malam semalam lagi teruk, Langsung x boleh tidor. Kejap2 sedar, suami tengah batuk @ dalam bilik air buang kahak..Takut incik suami muntah2 je. Semalam pergi RSAT (rumah sakit angkatan tentera) suami x dapat MC, cuma dapat ubat je. Jadi bila x rehat, demam yang sikit jadi melarat...

Hari ni, saya paksa incik suami pergi RSAT sekali lagi, paksa doctor@MA tu bagi MC. MC klinik swasta memangla x laku. Macam2mana pun memang kena ambik MC kat RSAT ni..:(

Tadi incik suami call cakap dapat MC dan doctor suspect ada asthma..mild semput2..aduyai..sejarah incik suami kicik2 dulu memang ada semput, tapi da bertahun x kena..Lepas ni incik suami kena la dengar cakap saya. no more ais dalam peti sejuk tu..kalau x pantang lepa...

Kehadapan incik suami yang disayangi, lepas ni jangan degil2 lagi..sekali sekala dengar la cakap isterimu ini, kurangkan la minum air manis dan air sejuk berais2 kegemaranmu itu, lebihkan air masak atau nak sedap minumla yang suam2 kuku..dah..pergi balik tidor..

nota kaki : selalu sangat selsema..sampai dah x heran...:(


4 comments:

buyuiazliana said...

sama la kita sll dh selsema...dh immune dh ...

Zaidah said...

zai jarang kena selsema sebab tu bila kena selsema terus lama nak baik...semoga asben asmah sihat...

mama zharfan said...

my hubby pun selsema sepanjang thn...

Asma said...

yui
kebal tahap gaban..=)

zai
thnks, asben da beransur pulih...=)

suzie
siannya, da la kt sana cuaca berubah2..;(