Monday, August 2, 2010

~ Contest 'Jom Ke Terengganu' ~


Saya Teringin Sangat ke Terengganu Kerana 11 tahun yang lalu, cinta saya berputik disini..

Pantai putih bersih Mengabang Telipot menjadi saksi. 

Saat bercanda di Air Terjun Sekayu & Tasik Kenyir bagai baru terjadi..

Masih terasa2 Air Buah Gelas Besar & Keropok Losong yang menjadi identiti negeri. 

Keenakkan Sotong Goreng Tepung di Seberang Takir sentiasa dalam memori. 

Memori indah di TERENGGANU tetap tersemat teguh di dalam hati..=)

[macam lebih 40 patah perkataan je ni Tuan penganjur..boleh ke???..=)]

 * Gambar2 ehsan Google..terima kasih..*

 Sinonim dengan Terengganu..dulu ada satu tshirt yang ada logo ni..=)


Tasik Kenyir..dahulu disogok dengan kisah makhluk sebesar tikar yang hidup didasar tasik (dalam majalah Ujang pun ada)


 
Air Terjun Sekayu..penat mendaki, tapi berbaloi..itu 11 tahun dulu, kalau sekarang mampu ke lagi..=)


 
Kegemaran saya tentunya durian belanda, mangga, nangka..semua buah pun ada..=)

Masa kat sana makan keropok macam makan nasi..

* gambar2 ehsan sendiri *

Pasir putih tepi pantai Mengabang Telipot. Saya bertudung bunga2 11 tahun yg lalu..si manis 18..ahaks..

Berlatarbelakangkan Tasik Kenyir (x berapa nampak pun tasiknya) Suami berdiri berbaju putih..saya disebelah..time tu dating tidak berdua2 ye..bawa satu kapal..hehehe..

Referrer : Mama zharfan

Saya tag :-
1. PnStoberi
2. Iman's Umi
3.Comel@Zai

nota kaki : Teringin juga nak pergi Taman Tamadun Islam...


16 comments:

mama zharfan said...

good luck asma. nice entry!!! i like :) :)

Latina said...

wah..bangga btul jadi anak tganu ni...jemputlah datang ke negeri sy..gerenti dok 'bosang' bak kate org ganu...

Farid MOFASAD said...

wahhh... gambar lama smart... cam guna lamo je!


:P

Asma said...

mama zharfan
tq2..=)..cube nasib je..suka tgk mama zharfan selalu masuk kontes n menang pula..=)

Asma said...

Latina
Ngeh3..Terengganu tetap dihati..bangga dpt duk sana w/pun cuma setahun lebih je..kenangan yg kekal sepanjang hayat..=)

Asma said...

Farid MOFASAD
Gambar nostalgia...=)
Time ni x ada lg digital cam...

IMAN'S UMI said...

Wah kena tag contest...dh sembuh demam nti sy buat...errr hrp2 sempat la tu...TQ tag sy.

buyuiazliana said...

naseb x kena tag..kalau x kompom la aku menang sbb sah2 dow aku ade kt sini..kalau ko mng ko ckp erk nanti kita jumpa..hehe!

Asma said...

Iman's Umi
Cepat baik k..n boleh join kontest..;P

Asma said...

buyui..
ngeh3..klu aku turun ganu aku roger ko k..kite g makang nasi dagang..=)

Zaidah said...

kena taglah..ape2pun good luck....

Azwan@Mr Money said...

Salam, thanks sebab join, nice slogan. Klu diikutkan memang lebih 40 patah perkataan, tapi masih ada chance. hehehe......

orang muo said...

pernah gi kg losong beli kropok..memang sdap kropok tganu...dah lama x gi kuala trganu,bln lpas smpai dungun je.. mmg ada niat nak pgi lagi.sgt best..

mama zharfan said...

asma,

me buat special tq entry for u

http://suzie284.blogspot.com/2010/08/hadiah-yg-sungguh-indah-dari-contest.html

PUANSTOBERI said...

uhuhuhu..kena tag contest lah. ok. nati da lapang sket reen buat k. Eh. saya nak ke perhentian, harus buat entry ini. hehe

Asma said...

Zai n PnStoberi
free2 join la kontes tu..kot2 ada rezki menang..=)

Azwan@Mr.Money
Tq..seb baik penyertaan diterima..=)

Mama Zharfan
Thnk u..suka2..lenkali asma buat kontes, harap sudi join k..

Org muo
Keropok Losong mmg terbaek..Rindunya nak g Ganu..