Tuesday, August 10, 2010

~ Pot Luck Breakfast, Lunch Makan Sampai Kenyang..@ Office ~

Kejadian khamis minggu lepas. Entry yang terperap dalam draft..hehehe..Macam biasa ofis ada makan2..Macam manalah x obesiti..Bab makan memang x tinggal punya..lagi2 nak masuk puasa. Dah jadi tradisi, sebelum Ramadhan akan ada makan2, alang2 tu rai harijadi sekali..Kali ini saya cuba buat pulut kuning lagi [lawan dengan rendang ayam], 1st time buat x berapa menjadi..lagipun tanak atas api je, konon nan cepat, tapi rasa kurang sedap..hehehe..Kali ini saya kukus, walaupun lama dekat 1 jam juga mengesahkan pulut ni..tapi hasilnya lagi memuaskan, lebih baik dari cubaan pertama..

Tu dia senarai makan, sepatutnya tempah talam cendol tapi x dapat..tu yang cuba masak pulut kuning + rendang..


Berkilat2 pulut kuning ni..[bangga seh..=)]


Rendang ayam dalam kuali..potong kecil2 supaya senang masak dan semua dapat merasa...

Ini sos yang budak2 ofis order tuk makan tengahari, sos ala2 Johny's sesuai untuk steambot atau cecah dip2...

Nasi Dagang Ikan Tenggiri..Bersememeh..x sempat nak snap sebelum makan..=)

Roti Arab dan Kuzi Ayam...sedap hingga menjilat jari..

Nasi Lemak Pak Hashim..

Kuih Muih

Cute cupcakes

Tiada dalam gambar : Mee Wantan Tangling [Ini memang x pernah miss kalau potluck..kegemaran ramai..]

Ini baru makanan pagi ye kawan2, masuk tengah hari lagi melaut makanan.. memang perut se'eh [penuh tahap bernapas pun sipi2 je]..

Nanti free2 saya upload gambar2 lain..walaupun dah nak puasa..setakat tengok x apa..boleh2 gak bagi idea nak buat berbuka..=)



2 comments:

littlehumblelynn said...

yummy2........

chibieteddy said...

urmm..cupcake tu memang de jual skali ke kt ctu??