Friday, February 11, 2011

Bukit Broga : Tunggu saya disana...disanaaa

Gambar amik kat google


woot..woot..Lompat bintang 15 kali. Esok pagi saya kan meredah lalang mendaki puncak Broga Hill!!! Kononnya taun ni kalau ada masa (dan tenaga) mau memanjat gunung-ganang yang ada. Tapi untuk beginner macam saya ni, sesuaila sangat panjat Broga Hill je dulu..Asah bakat. hehehehe..


Kalau ikutkan cerita kawan2 yang pernah panjat bukit ni, takde la mencabar mana..landai je, ada la part2 yang kena panjat batu-batu..Lagipun bila tengok gambar2 yang di google rasa macam boleh kot..Tapi tak boleh gak ber kot kot ni. Kang dibuat nye pancit tak cukup napas ke, terkehel kaki ke..naya..malu la saya..dah la badan yang bam bam ni akan menyusahkan orang ramai nak mengangkut saya nanti..Mintak simpang la berlaku kecelakaan..Mintak2 smooth je perjalanan..


Memang tak sabar sangat ni. Semalam pergi beli kasut getah ngan suami. Beli kat kedai hardware je. RM9 sepasang. Saya satu, suami satu. Kasut ni biasa orang pakai pergi menoreh @ berkebun kalau kat kampung.


Esok kena bangun seawal mungkin. Masa berkumpul adalah tepat jam 6.00 pagi. Solat siap2 kat kaki bukit baru panjat naik.


Cepat la esok, malam ni sure tak tidor lena...=)






2 comments:

Nana said...

hati2 ye naik broga..
bole tahan mencabar juga la...

stamina kena ada...aritu sy naik skejap je dah sempput..

no tgk en3 broga
http://ibudamia.blogspot.com/2010/11/broga-hill-part-1.html

http://ibudamia.blogspot.com/2010/11/broga-hill-part-2.html

Asma said...

tq nana..InsyaAllah keselamatan itu paling diutamakan..

takut gk klu semput separuh jalan, maunya suami tinggal je....hehehe