Tuesday, April 19, 2011

Bila tak ada idea

Bila tak ada idea memasak, kita masak sesimple yang boleh..sebenarnya masak simple tu la yang sedap..



Ikan tamban goreng garing

Sawi masak air

Ikan bilis besar goreng garing

Sambal tomato


Kalau ada doyan lagi sedap..Sambal doyan ngan ikan goreng..uish..berpeluh makan nasi...Saya macam orang lain jugak. Kalau weekend makan nasi simple je..Kalau weekday untuk dinner saya rajin mencuba..tukar2 menu..tapi yg simple2 je la..Sebabnya malam suami tak nak makan nasi, selain daripada tu boleh..itu yang saya rajin bebenor panggang ayam, ikan udang.

Tapi kalau ikutkan tekak makan nasi lauk macam ni hari2 pun tak pa..ate..dah tekak melayu totok..hehehe


2 comments:

SyaNa said...

tertelan2 air liur aku

PUANSTOBERI said...

simple cam ni la sodapp.. tehehehhe