Thursday, April 14, 2011

Musim Doyan Udah Tibe..Moh Kite

Elok le sangat, laki bini antu doyan. Saya ngan suami suka sangat lalu lalang kat depan gerai buah ni..saje nak cek kot2 doyan dah banyak. Sebelum tu pusing2 kat chow kit memang dah belambak doyan. Tapi tak nak beli kat chow kit, pernah terkena..Biar le orang kata saya ni mengkayakan kaum yg satu tu..Abih nak buat camne, kaum tu kalau menjual, jual yang terbaek punye...

Baru nak start musim kot, harga cam mahal lagi. Yang longgok2 tak banyak lagi time ni..Kalau tengah2 musim memang kembung le perut makan doyan.


Musang King amik sebijik je



Tu dia bersusun buah doyan, pilih je mana2..sure buah cantik lemak berkrim


Penuh meja tau orang duk makan, aunty cina depan ni umur mau kot 70an -80an. Selamba je dia makan doyan..time ni dia da abis makan..=)


Uish..tak terliur ke deme nengok..


Laju je makan sebab sedap bangat!!


Ini bukan musang yang makan doyan..


Memang ler mahai sikit, 2 bijik saiz sederhana dekat RM50. Dia kata sebijik tu sekilo lebih. Saya amik musang king 1, D ntah berapa 1. Dua2 pun sodap!!

Minggu ni misi mencari doyan akan di teruskan, kali ni cari yang murah2 je la..Kalau beli yang longgok boleh le buat sambal doyan..=)

Ingat nak buat pulut doyan minggu ni.


3 comments:

syanasaid said...

huwaaa..xpuas lagi mkn doyan ni

PUANSTOBERI said...

oke la tu.. musang king tu kadang org kata 40inggit sebijik.
smpai skang tak dpt lagi makan musang king.. uhuksss...

Asma said...

syana: aku pun x puas mkn...dulu time laki aku duk temerloh time musim doyan memang aku hepi sesangat. Durian sana murah2!!


reen: try la..sedap..makan sekali sure nak lagi..=)