Tuesday, April 12, 2011

Happy Birthday My Dear Hubby!!!

Hari tu kan saya ada mentioned nak buat small celebration untuk suami. Dahnya nama laki bini memang susah nak berahsia, saya cuma inform suami nak celebrate birthday berdua tapi takde la bagitau semua detail2 tu. Padahal dalam hati meronta2 nak bagitau. Sabar..Kang tak surpise (takdelah surprise sgt pun sbb dia dah tau saya nak masak special)..hehehe..


 
1st thing dalam kepala memang nak buat romatic dinner. Candle light dinner! So mestilah ada flower arrangement atas meja. Saya bayangkan putih dan biru. Putih sebab ada ciri2 romantik dan biru sebab kaler kesukaan suami. Tapi bila tengok ros kaler biru nampak cam tipu la pulak, so pilih ros putih lawankan dengan bunga kecik2 (tak tau nama) kaler purple tua..Then letak daun2 hijau supaya nampak hidup..


Saya beli 5 tangkai ros putih, 2 tangkai bunga purple, 2 tangkai bunga halus2 kaler kekuningan, 2 tangkai daun paku pakis anti jual bunga kasik free (mula2 saya nak beli) dan 1/4 span bunga. Total tak sampai RM15 pun..Hepi betul saya...Tada..inilah rupanya bila amatur yang buat..tapi still comel kat mata saya..=)



Pakai mangkuk putih je jadi pasu, tak yah bazir2 nak beli pasu baru..



Sweet je saya tengok...

Kebetulan memang saya cuti, pagi ada appointment doctor, tu yang beria sangat nak buat surpise..Balik2 je dari klinik pun dah tengahari, saya godek2 kek kukus dulu. Resepi saya ambil kat sini. Bila kek coklat dah masak saya buat pula ala2 tiramisu kek resepi saya ikut kat sini. Sambil2 tu saya prepare ayam untuk dibakar dan siapkan sup cendawan berkrim.


Inilah rupenya bila dah siap2 hidang, tunggu suami sembahyang maghrib dulu untuk tiup lilin dan makan....


Kek comel untuk 2 orang makan..Lilin 3 batang tanda umur dah cecah angka 30an..


Candle holder ni one of my friend yang kasik, simple je tapi ada juga ciri2 candle light dinner..=)



Pandangan atas kek. Ditaburi serbuk koko dan strawberi yang segar bugar..cam tuannya..uhuk!!


Konon nak buat cam starter la ni, udang grilled dan sos thai


Sup cendawan berkrim



Menu utama: Mushroom Stuffed Chicken..


Suami tiup lilin..Happy birthday dear!!


Muka hepi dapat potong kek. Time ni terharu la sesangat..


Amik gambar dalam kesuraman lampu (pasang 1 je lampu)..mode romantik..hehehe


Lepas dinner..masih banyak kek yang lebih..tapi esoknya pun dah habis..

Dear Baba, semoga Allah murahkan rezeki kita sekeluarga, di tenangkan hati dan diberi kekuatan menempuhi dugaan dan cabaran yang mendatang. Amin...Love u...=)






5 comments:

Dinda Iva said...

Happy Birthday to ur hubby kak..hehehehe....moga dipanjangkan usia dan dilimpahkan rahmat keatas akak berdua yea,..hehehehe....comey kek tu...setakat ni saya order je kek bila celebrate bday kanda...sebab nanti rahsia bongkar...kanda suka nyibuk kat dapur..hehehe...xleh suprise..hehehehe

SyaNa said...

hepi bday!!

Ya Allah kagum aku wey
ciken tu da mcm kt kedai aku tgk
kagum kagum..

Asma said...

tq dik..x surprise sgt pun..suprise kecil2an..hehehe

Asma said...

tq syana..aku simpan lama resepi tu..1st time masak konon nk buat surprise..=)

Syue Mustafa said...

Romantiknya. Happy belated birthday to your husband...