Wednesday, April 6, 2011

Bihun Tom Yam Campur


Selalu sangat makan goreng2, sesekali kita tukar menu yang rebus2 je. Saya bukanla penggemor tom yam. Entahla, tak suka daun limau purut tu kot. Tapi tekak ni kena la jugak ajar makan tom yam, sebabnya..senang nak masak, laki suka makan dan cepat!


Tom yam ni campak2 je. Pakai apa yang ada. Tumis cili kering & bawang merah + bawang putih. Letak awas2 yang kasik bau di umppphhh macam serai, lengkuas (x letak pun), halia dan daun limau purut. Dah wangi semerbak satu rumah tu bolehla tambah air dan ayam. Tunggu menggelegak baru masukkan udang, sotong, fishball dan batang saderi. Dah dekat2 nak masak baru letak sayur2. Tutup api dan perah limau kasturi.. Celur bihun dan hidang..confirm suami tambah sayang!!!!



2 comments:

SyaNa said...

aku msk tomyam guna paste jek
hahaa lagiiiii senang

Asma said...

aku lk tk berapa gemor tomyam tu yg tk penah beli paste..klu laki aku teringin je aku buat..=)