Monday, June 21, 2010

~ Akekah & Besday ~

Ini special sikit..Sebenarnya abah mentua ada darah India..Tok Atar (Atuk belah suami - India mari) berhijrah ke sini kawen dengan Tok Nani (nenek belah suami -Melayu tulen)..Adik beradik Tok Atar serta susur galur keturunan dia masih ramai di India...Abah mentua sudah mix dengan melayu then kawen dengan mak mentua (Melayu), jadi adik beradik suami sudah kurang identiti Indianya..Mamak (panggilan untuk pakcik) Amalah (nama) jemput suami dan abang ipar ke kenduri akekah & besday cucu sulung dia. Mamak ni sepupu @ dua pupu abah mentua (betul2 India jati), wife Amalah ni pun dari India juga (cakap Melayu x berapa fasih, bolehla paham)..even anak sulung dia pun dikawenkan dengan menantu dari India..fuh!!! Paham ke idak ni??? Senang cakap masa kenduri family suami je la yang cerah sikit dari orang lain...=)

tu dia..nasi minyak, ayam ros, kurma kambing & dalca sayur

bunga melur tuk orang2 marhaban.

Mamak Amalah..

Mami dengan besday girl

Meriah gila kek 3 tingkat...sedap...

Mamak's Family

1 year old Sabrina

Mengamuk x mau potong kek

Dan ini pula, baby baru dalam family suami, anak buah yg ke -2, belum pun 3 bulan lagi...

Husna Humairah yang macam muka mak tok


x banyak ragam..walaupun panas gila


uish..belum 3 bulan dah ajak bersembang..=)


My buah hati...

4 comments:

sI tEDI said...

bulatnya muak husna.

kek 3 tingkat??
wah! kalau kek pengantin! :)

buyuiazliana said...

meriah......!!makanan itew kasik leleh air liur aku tau..huhuhuh!

Frodo Baggins said...

meriah giler.


>>__<<

Asma said...

tedi
muka husna cam apam..nk gigit =)

buyui..
keterer pakai kedai mamak kt USJ Taipan..sedap hingga menjilat jari..nyumnyum

frodo
giler pun x meriah cenggini