Friday, June 25, 2010

~ Jumaat yang sibuk ~

Saya berehat berpuasa Rejab dalam seminggu...'cuti' lazim kaum hawa..hehehe..pagi2 lagi saya dah set mental nak makan nasi kerabu lauk ikan tongkol..Alhamdulillah..urrrp..selamat masuk ke perut saya dan mengambil masa 4 jam pemprosesan sebelum kebanyakkannya distorkan sebagai lemak didalam badan saya ini...huhuhu..Apa yang sibuk sangat hari Jumaat ni??? Orang lain dah hip hip hooray nak cuti...

Okeh..ini hari saya amik 1/2 day cuti, banyak benda nak buat hari ni, antaranya :-

1. Set appointment dgn LPPKN, tengahari baru boleh call.
2. Sebelum balik, nak pergi Alfio Raldo, kalau ada kasut chantek + murah, sambar 1..=)
3. Beli pasir kucing, stok habis..mesti beli arini juga.
4. Beli manik baju, yang dah siap2 jahit pada kain lace tu..beli meter, kalau sempat jahit nak pakai malam ni..;(
5. Appointment dengan lawyer lepas semayang Jumaat
6. Siap2 untuk Mess Nite malam ni kat Hotel Nikko, by 6.30 petang dah ada kat sana, kalau x sangkut dalam jam.
7. Mess Nite x tau habes pukul berapa, selalunya 12.00 malam

Esok pun banyak benda juga:-

1. Majlis BAKAT kat Kem Kentonmen, Jalan Ipoh..Biasa start pukul 8.00 - 12.00 tghari
2. Pergi Kajang tolong member pindah rumah kat Nilai..Lepak Nilai sampai driver ajak balik..=)

Harap2nya, ahad dapat rehat..so far en.suami kata x ada apa2 plan..Begitula rutin saya..Weekend biasanya penuh aktiviti...

nota kaki: ramai kata, belum ada anak ni jalan la puas2..tido la lama2..buat la nak buat apa..bila dah ada nanti..semua itu hanya tinggal kenangan sahaja..betul ke??

6 comments:

zulkbo said...

Salam Jumaat Al-Mubarak
moga hari ini menjanjikan
yang terbaik dari hari
sebelumnya...

Zaidah said...

penuhnyer aktiviti...tak penah ker asma...

Lovely Kitchen said...

penuh xtvt cam tu rasa sekejap je masa berlalu kan...

NurainiZakaria said...

oh BAKAT ye,saye pun same bakat (L)

wawa said...

dah ada anak kang cara lain plak....leh je jenjalan....

bila bawak rasa macam kacau sungguh la....bila tinggalkan rasa macam tak lengkap....duk teringat je kalau bawak kan lagi fun....huhuhu....

Asma said...

zulkbo..
salam..Moga hari2 yg mendatang dpt hadapi dgn tenang

zai
penat idak juga...klu x ada xtvt membute je kt umah..hehehe

lovely kitchen
itula..sat je da hari isnin..=(

Nuraini..
he3..lagu BAKAT pun x tau...=)

wewe
ada anak lg meriah jenjalan sebenarnye....=)