Wednesday, July 21, 2010

~ Saya Bakal Menghuni Kuaters Tentera =) ~

Hepi2..cam nak nyanyi je..~la..lalla...lalla..la~ =)

Semalam suami dah settle semua, dan kunci pun bertukar tangan...oh..oh..suka2...Rumah baru, perabot baru, suasana baru..satu permulaan yang serba baru...ubah angin...

InsyaAllah, kalau ada rezki saya rasa nak buat makan simple2 je..tengoklah budget macam mana..x pun buat sekali rumah terbuka lepas raya..hehehe..

Bila2 masa je dari sekarang dah boleh masuk, rumah yang saya sewa sekarang ni pun dah bagi notice 1 bulan..nak kena cuci, kotoran degil yang dah macam daki tu dan pasang langsir je dulu..yang lain2 tu kemudian...


Ini blok yg akan saya duduk, unit rumah di tingkat 8

dari pintu masuk, 2 keping tilam ini adalah tilam askar..
Hak Milik Kerajaan Malaysia

Living Area 1

siap kabinet bagai...

Living Area 2

Master Bedroom yang bagak gila...

Dining Area

Dapur.. pelik kan susun atur..camne nak letak dapur masak ni..design ni tuk guna gas yang dari pipeline tu



Dry kitchen @ Yard + Toilet

Alhamdulillah..syukur sangat2..Ruang rumah yang bagi saya sungguh besar untuk kitorang berdua (+ Bonie n Jojo). 3+1 Bilik Tidur dan 3 Bilik Air...

Saya hepi walaupun bukan masuk rumah sendiri..=)

nota kaki : Upah orang cuci rumah je dah RM300...mmm..

7 comments:

PUANSTOBERI said...

Bes nyer... itu je leh di komen. huhu.

Latina said...

tahniah...dah nk msuk umah baru ye...semoga umah baru ni memberi seribu kebahagian buat anda berdua..

Hazzy Ishak said...

semua perabut tu dorang provide ke? alahai bestnye

Entry terbaru dari Hazzy,
He loves me...not!

sI tEDI said...

bonie na jojo pindah rumah baru :))

besar rumah tu. nampak selesa.
selamat berpindah :))

IMAN'S UMI said...

Penah g quarters tentera sg. besi...furniture dh sedia...umah besar btl...selesa diorg dok 3 beranak je.

Asma said...

Pnstroberi
ngeh3..bes2..=)


Latina
tq..itu pun doa saya juge..moga2 dirahmati dan sentiasa dibwh lindungaNya


Hazzy
aah..seme ditaja kerajaan msia..masuk cuci kaki je..=)


tedi
tq sis..mereka berdua pun angkut skali..=)


Iman's umi
itula, umah yg kecik skrg ni pun x terjaga..hehehe...

zaira said...

akak dok kuarters mana ni??

kat mindef ke?