Thursday, April 22, 2010

~Lelaki Lombok yang menjadi poojaan hati~

Dah lama nak tulis pasal lelaki Lombok, selalu gak time free2..google image lelaki lombok, nak jugak tengok rupa mereka..begitu hensem kacak dan menawankah sampai cair hati remaja2 pompuan kita..apa orang putih kata tu..'dark, tall n hensem'..:) Nak kata kaya raya pun tidak juga..apalah rahsia lelaki Lombok ini sampai ramai terpedaya..

x tau la kot kalau diorang duk colet minyak senyonyong ke minyak dagu bagi kita lupa..sampai2 kat sana, dah nikah x kenal sape2..kenala jadi pemastautin tanpa dokumen perjalanan macam PATI kat Malaysia..huhuhu..Mak bapak kat sini duk ratap menangis hantuk2 kepala..anak daraku kena bawak lari..anak daraku ikut laki...

Jangan ingat duk merantau tempat orang kita senang lenang goyang kaki..tak tentu lagi..ada yang macam hamba abdi..kena raging dengan suami..hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik negeri sendiri....Sekian

Nota kaki : Korang bacala kisah benar selanjutnya disini Penangan Jejaka Lombok

3 comments:

Mario said...

haha...camana la agaknya pompuan kat sana ek...sampai jauh sekali dorg merantau cr isteri...ekeke

buyuiazliana said...

member aku ckp mmg tradisi depa ni bwk lari anak dara org....kalau kt sana depa bwk larik anak dara kpg sebelah....sekang ni panjang langkah sikit mai ke mesia ni...

Asma said...

mario..
2 la psl..abis anak dara kt Msia ni..huhuhu

Buyui..
aku ada baca gak..tradisi yg huduh2 cmni, hapuskanla..bukan diorang tu muslim gak ke???